Danskere til kamp for Syriens kulturarv – University of Copenhagen

Forward this page to a friend Resize Print Bookmark and Share

Syrian Heritage > Updatings and events > Danskere til kamp for ...

18 June 2013

Danskere til kamp for Syriens kulturarv

Plyndringer og ødelæggelser i Syrien af blandt andet kirker fra antikken og byzantinske mosaikker gør, at landets kulturarv også er et af krigens ofre.

Mens kampene i Syrien fortsætter på tredje år, bliver det hver dag tydeligere, at landets kulturarv også er et af krigens ofre, ligesom kulturarv også kom i fare under konflikterne i Afghanistan og Irak.

De veldokumenterede plyndringer og ødelæggelser i Syrien af blandt andet kirker fra antikken og byzantinske mosaikker, der af FN’s kulturorganisation, Unesco, betragtes som verdenskulturarv, får nu danske forskere til at reagere.
Hvis der ikke sættes ind nu, vil skaderne være uoprettelige, lyder det fra arkæologer ved tværkulturelle og regionale studier ved Københavns Universitet, der med institutleder Ingolf Thuesen i spidsen opfordrer den danske regering til at tage situationen mere alvorligt. Link til artikel.